A Beautiful Open-Space Apartment In A Brutalist Building

The living room uses one of the exposed concrete walls as a backdrop for its comfortable sitting area

Located in a slightly distinctive constructing relationship again to 1968, this condo from Brazil not too long ago went via an entire renovation courtesy of studio Hugo Oliveira Arquitetura. One of many objectives all through this mission was to get the condo to mirror the constructing’s brutalist structure. With a view to do this, the workforce stripped down the partitions and uncovered the gorgeous concrete beneath.

The lounge makes use of one of many uncovered concrete partitions as a backdrop for its snug sitting space
A row of vertical windows exposes the main floor plan to the beautiful views of the surrounding area
A row of vertical home windows exposes the principle ground plan to the gorgeous views of the encompassing space
The bedroom has a similar style, featuring an exposed concrete wall and the same chevron floor pattern
The bed room has an identical type, that includes an uncovered concrete wall and the identical chevron ground sample

The uncovered concrete on the partitions offers the condo this beautiful rugged look which fits completely with the general type of the constructing. After all, uncooked concrete shouldn’t be essentially the most welcoming of supplies so to stability it out the workforce additionally launched this stunning picket ground. The ground incorporates a chevron sample which provides a classical and timeless really feel to the area.

The wooden floor unifies the entire floor plan and offers a sense of continuity and comfort
The picket ground unifies all the ground plan and presents a way of continuity and luxury
The small office area was opened up and integrated into the rest of the open floor plan
The small workplace space was opened up and built-in into the remainder of the open ground plan

The truth that the condo had only a few help beams and columns that would get in the way in which of making an open ground plan was excellent for the plan that the designers had in thoughts. They linked the lounge, kitchen, eating space, residence workplace and laundry room in a single giant area. This helps the condo to look very ethereal and spacious and it additionally creates an ideal setup for entertaining friends.

Even the bathroom has its own concrete wall which is beautifully highlighted by the window
Even the toilet has its personal concrete wall which is fantastically highlighted by the window
A big focus throughout the design process was on functionality, hence the simplicity of the decor
An enormous focus all through the design course of was on performance, therefore the simplicity of the decor
By opening up the floor plan spaces like the kitchen get to enjoy plenty of natural sunlight
By opening up the ground plan areas just like the kitchen get to get pleasure from loads of pure daylight

Images: Haruo Mikami

The living room uses one of the exposed concrete walls as a backdrop for its comfortable sitting area

THE END

You can share this article with your friends ;-)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

[post-views]

Table of contents